Міні-курс з ШІ для 10-11 класів розроблений експертами комітету

В рамках роботи Експертного комітету з питань розвитку штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації України була розроблена серія навчальних матеріалів для уроків “10-11 класи. Інформатика. Штучний інтелект”.

Матеріали доступні на платформі ЮНІСЕФ “Навчальний паспорт”.

Курс містить структуровані плани-конспекти уроків з розділу “Інформаційні технології в суспільстві” базового модуля чинної програми з інформатики для 10-11 класів. Ця розробка поєднує знайомство з новітніми технологіями та цифровими сервісами з практичним підходом та активними методами навчання. В якості змісту занять були використані матеріали освітньої серії “Штучний інтелект для шкіл” Міністерства цифрової трансформації України, а також інші доступні веб-ресурси.

Окрім короткого огляду теоретичного матеріалу, наведено варіанти практичних завдань для індивідуальної або групової роботи учнів, переліки запитань для організації дискусій на уроці, а також розширений перелік посилань на додаткові ресурси. Викладачі можуть використовувати ці матеріали для організації навчального процесу в аудиторії або в дистанційному чи змішаному форматі.

Над матеріали курсу працювали експерти комітету: Оксана Пасічник, Олексій Молчановський, В’ячеслав Осауленко, Вероніка Тамайо Флорес.

26.07.2021